Over mij

Mijn naam is Patrick Bruines en ik ben freelance webdeveloper. Ik heb voor diverse opdrachtgevers gewerkt en daarbij aan uiteenlopende projecten bijgedragen. Mijn missie is om het leven van de zowel de opdrachtgever als de klant een stukje eenvoudiger te maken met mijn werk. Gemak dient de mens. En ik wil daarbij samen met de opdrachtgever kijken hoe dit in zijn/haar organisatie te realiseren valt.

Mijn missie is om het leven van zowel de opdrachtgever als klant een stukje eenvoudiger te maken met mijn werk.

Mijn liefde voor webdevelopment is begonnen vanaf mijn middelbare school periode. Ik ben toen al creatief geweest op visueel en technisch vlak. Mijn aandacht ging vooral uit naar tekenen, wiskunde en alles op gebied van internet, animatie en video.

In mijn vervolgopleiding op het Grafisch Lyceum te Rotterdam, heb ik dan ook gekozen voor de opleiding Multimedia vormgeven. Deze opleiding omhelsde o.a. webdevelpment, film & video en animatie, waaruit ik naar een richting kon specialiseren. Mijn hart ging het meest uit naar webdevelopment

Tijdens mijn stageperiodes heb ik vooral gewerkt om websites te ontwerpen en om deze in bestaande CMS systemen in elkaar te zetten. Voor het ontwerpen heb ik intensief met klanten contact gehad om hun ideale website te realiseren. Om het ontwerp vervolgens zo getrouw mogelijk over te zetten in een werkend systeem.

Na deze opleiding heb ik de vervolg opleiding Communicatie Media & Design gevolgd op de Hogeschool Rotterdam. Daar heb ik mij verder verdiept in het technische vlak van webdevelopment en heb ik tijdens mijn stages leren programmeren in PHP.

Dit gaf mij de mogelijkheid om zelf zelf elementen te maken of te koppelen zonder afhankelijk te zijn wat er beschikbaar is op internet.

Na deze opleiding heb ik gewerkt bij diverse bedrijven waarbij ik mijn kennis op gebied van vormgeving en development volledig kon inzetten. Het werk varieerde van het ontwerpen van reclame uitingen als folders of visite kaartjes tot het ontwerpen en bouwen van complete websites.

Ook qua programmeren heb ik aan diverse projecten meegewerkt. Van het testen en configureren van automatiseringssoftware voor grote Spa & Wellness Centers tot het bouwen van een portaal, waarbij de communicatie tussen klant en organisatie wordt geregeld.